Planten in je slaapkamer. Goed idee?

Planten in je slaapkamer. Goed idee?

Hoewel planten de zuurstof in je slaapkamer overdag kunnen zuiveren, moet je hier volgens de Feng Shui leer wel mee oppassen…

Omdat planten overdag licht nodig hebben om hun fotosynthese in gang te zetten, halen zij koolstofdioxide uit de lucht en maken ze zuurstof aan. ’s Nachts werkt dit alleen niet. Door de afwezigheid van zonlicht verbruiken de planten alleen maar zuurstof.
Planten horen bij het element hout en zijn dragers van actieve energie. Hout is dan ook de energie van groei, nieuwe ideeën en creativiteit. Dat is prima in de ochtend, maar in de avond wanneer je moe bent, moet de slaapkamer een plek van rust zijn en intimiteit.

Een plant in de slaapkamer neemt veel zuurstof ‘s nachts

Slapen hoort bij het element metaal en als er planten in de slaapkamer staan dan kun je figuurlijk bedenken dat metaal (slapen) de hele avond/nacht hout aan het hakken is! Dit is wel leuk voor een keer, voor een nachtelijke avontuur, maar niet op een dagelijkse basis!

Hoe het wel kan!

Mocht je alsnog een plant in je slaapkamer willen neerzetten, zet hem dan niet te dicht bij je bed, maar in de buurt van het raam of de deur. Planten in de slaapkamer zijn op dit moment een echte trend, maar vanuit de feng shui gedachte is dit een no-go!

Wil je graag meer inzichten en advies hoe je Feng Shui in je Slaapkamer juist toe kunt passen? Plan een gratis intake gesprek in of kijk eens bij ons Feng Shui interieuradvies.


Hopelijk tot snel,
Marieke en Alexia
×