Afhankelijk van waar je woonkamer zich bevindt in je huis kan het zijn dat je meer vuur mag toevoegen. Dit is in veel huizen het geval! Vuur kan je gebruiken in de kleuren rood, purper, paars en de combinatie van veel heldere kleuren bij elkaar. Maar je kunt ook denken aan chaotische vormen, kunst aan de muur of daadwerkelijk vuur, in de vorm van licht, kaarsen of een openhaard (alhoewel dan is het pas vuur als het fikt!).

Ik merk dat mensen vaak wel weerstand hebben voor dit element omdat ze denken dat dit vrij aanwezig kan zijn. Maar je kunt het ook op subtiele wijze toepassen in je interieur. Door bijvoorbeeld hier en daar wat kleurnuances aan te brengen, die de ruimte iets levendiger maken en warmer laten aanvoelen. Of je kunt kiezen voor een in het oog springende kleurrijke muur, kleed, meubelstuk of kunstwerk en de rest van de ruimte rustig houden.

Vuur geeft leven, warmte en sfeer

Vuur in welke vorm dan ook brengt altijd meer leven, meer warmte, meer kleur en dat is vaak de sfeer die je wilt hebben in een woonkamer. Het maakt vrolijk en blij en haalt je uit de monotonie! Wel oppassen met te veel van dit krachtige, vurige element, want dat maakt te onrustig en kan zelfs het gevoel geven van ‘opgebrand’ zijn.

Wil je weten of er bij jou meer vuur nodig is in je huis (en waar dan), schrijf je dan in voor een gratis intake gesprek. Of maak een afspraak in onze online agenda!


Hopelijk tot snel,
Marieke en Alexia
×