Wist je dat in Feng Shui de voordeur wordt gezien als de ‘mond’ van je huis? Je voordeur is de plek waar je jou ‘paleis’ binnen treed en bezoek ontvangt. Het is het visitekaartje van je huis. Via de voordeur komt ook de Chi (levensenergie) je huis binnen. Daarom is het belangrijk dat als je voordeur er uitnodigend verzorgd en schoon uitziet (net als je mond).

In de Feng Shui leer is het belangrijk om je huis te ‘claimen’ door een zichtbare huisnummer, duidelijk naambordje en goede verlichting vlakbij de deur te zetten. Zo laat je duidelijk zien aan de wereld dat jij hier woont. Daar kan geen misverstand over zijn. Verder kun je je voordeur nog aantrekkelijker maken voor jezelf en anderen door bloeiende planten aan weerszijde neer te zetten. Zo kom je zelf ook vrolijk je huis in.

Het verschil tussen voordeur en achterdeur gaat niet over rozen

Mocht je een achterdeur meer gebruiken dan je voordeur…probeer wat vaker door de voordeur binnen te komen. De achterdeur is veel geschikter om bijvoorbeeld de vuilnis uit je huis te zetten, want als je voordeur de mond van je huis is, dan is de achterdeur de …. van je huis!


Hopelijk tot snel,
Marieke en Alexia
×